آبیاری سیب و گلابی و به در پاییز و زمستان

آبیاری سیب و گلابی و به در پاییز و زمستان

اصل مطلب !

در مقاله ” آبیاری سیب، گلابی و به در بهار و تابستان ” مشخص شد که تاریخ‌های کلیدی برای آبیاری در فصل رشد چه زمان‌هایی است و سوالات کشاورزان مربوط به آبیاری سیب، گلابی و به در فصل رشد پاسخ داده شد. در این مقاله به بررسی اهمیت، شرایط و نحوه آبیاری سیب، گلابی و به در پاییز و زمستان می‌پردازیم.

درختان سیب، گلابی و به بعد از برداشت نیز به آبیاری نیاز دارد. ما در تیم دایان به خوبی با مشکلات سیستم های آبیاری، روش‌های نادرست آبیاری و خلاءهایی که باعث می‌شود کشاورز نتواند به خوبی آبیاری را انجام دهد آشنا هستیم. با علم بر باغات ایران مطالبی کاربردی و اجرایی برای شما آماده کرده‌ایم که در ادامه مطالعه می‌کنید.

  ما در این مطلب تجربیات کشاورزان با تجربه و دانش را برای شما جمع‌آوری کرده‌ایم.

 

اهمیت آبیاری سیب، گلابی و به در پاییز و زمستان

 

حفظ رطوبت در خاک در سیب، گلابی و به در پاییز و زمستان حائز اهمیت است اما نه آبیاری سنگین، بلکه آبیاری‌ها اگر بارندگی و برف حضور ندارد، سبک انجام گیرد تا خاک خشک نشود. طی پاییز و زمستان آبیاری این درختان با فواصل زمانی طولانی‌تر انجام می شود، یعنی حجم آب مصرفی تغییری نکرده اما دور آبیاری بیش‌تر می‌شود. آبیاری سیب، گلابی و به بخصوص در مناطق با بارندگی کم اهمیت زیادی دارد زیرا نیاز آبی این درختان نسبت به برخی درختان دیگر مانند پسته بیش‌تر است و رطوبت ناحیه ریشه این درختان باید در تمام فصول به اندازه کافی باشد.

 

آبیاری سیب، گلابی و به بعد از برداشت

 

 آبیاری سیب، گلابی و به بعد از برداشت

آبیاری سیب، گلابی و به بعد از برداشت محصول به علت جلوگیری از وارد شدن تنش به درخت و بهبود جذب عناصر در پاییز باید انجام شود، اما پس از آن آبیاری قطع می‌شود تا رشد رویشی درخت همزمان با ریزش برگ‌ها کم شود. نکته مهم دیگر این است که روند تغییرات جوانه گل سال بعد در درختان سیب، گلابی و به در دو مرحله صورت می‌گیرد، یک مرحله پس از تشکیل میوه بوده و مرحله بعدی پس از برداشت محصول است به همین دلیل آبیاری پس از برداشت این درختان بسیار مهم است. معمولا بسته به منطقه و رقم، آبیاری پس از برداشت درختان سیب، گلابی و به باید تا یک ماه پس از برداشت ادامه یابد.

 

فواصل آبیاری سیب، گلابی و به در پاییز و زمستان

 

فواصل آبیاری به عوامل مختلفی بستگی دارد. ولی به طور کلی فواصل آبیاری در زمستان طولانی‌تر می شود چرا که نیاز آبی درخت در این تاریخ‌ها کمتر است. بسته به منطقه و نوع خاک و بارندگی، آبیاری سیب، گلابی و به از زمان خواب درخت تا قبل از بیدار شدن درخت هر ۲۰ تا ۳۰ روز یکبار انجام می‌شود. اما باید توجه شود اگر در منطقه بارندگی طی پاییز و زمستان بود، آبیاری سیب، گلابی و به پس از بارندگی فقط در صورتی انجام شود که خاک در عمق ۳۰ تا ۴۰ سانتیمتری سطح خاک خشک باشد. توجه داشته باشید که آب باران تحت هیچ شرایطی اطراف درخت بخصوص طوقه جمع نشود تا پوسیدگی ریشه‌ها و طوقه اتفاق نیفتد. در صورت جمع شدن آب باران در باغ و ایجاد رواناب در باغ، آب را از طریق کانال‌هایی به بیرون باغ هدایت کنید.

 

تغذیه و کود سیب، گلابی و به در پاییز و زمستان

 

تغذیه و کود سیب، گلابی و به در پاییز و زمستان2

دو دسته از کودها میتوانند در پاییز و زمستان مصرف شوند. اول کودهای تامین کننده که دیرحل ( آهسته رهش ) هستند. دوم کودهای بهساز خاک شامل کودهای زیستی حاوی باکتری ( کود میکروبی )، کود هیومیک اسید، کودهای دامی ( فضولات دامی ) فرآوری شده که برای احیا و اصلاح خاک استفاده می‌شوند. کودهایی شیمیایی که مستقیما در آب حل می‌شوند، به دلیل شستشو و عدم جذب موثر توسط ریشه، مناسب زمستان نیستند.

برای اطلاعات بیش تر به برنامه غذایی درختان سیب، گلابی و به تدوین شده توسط تیم آموزشی دایان مراجعه فرمایید.

 

نتیجه گیری

 

  1.  آبیاری سیب، گلابی و به در مناطق با کمبود بارندگی باید پس از شروع خواب درخت و در زمستان بسته به رطوبت خاک انجام شود.
  2. آبیاری پس از برداشت درختان سیب، گلابی و به برای کامل شدن تغییرات تشکیل جوانه گل سال بعد بسیار حائز اهمیت است.
  3. تغذیه زمستانه در باغات سیب، گلابی و به بسیار ضروری است. از کودهای شیمیایی قابل حل در زمستان استفاده نشود.
  4. آبیاری سیب، گلابی و به از زمان خواب درخت تا قبل از بیدار شدن درخت در صورت عدم بارندگی، ۲۰ تا ۳۰ روز یکبار انجام شود.
  5.  کودهای بهساز خاک شامل کودهای زیستی حاوی باکتری ( کود میکروبی )، هیومیک اسید و کودهای دامی فرآوری شده در تغذیه پاییز و زمستان سیب، گلابی و به استفاده شود.

 

 

پیام دایان

اگر قرار باشد یک اتومبیل حرکت کند، باید استارت درست باشد تا موتور را تحریک کند. باید بنزین داشته باشد تا موتور را روشن کند. باید رادیاتور آب داشته باشد تا با حرکت فن‌ها موتور را خنک کند. لاستیک‌ها باد داشته باشند تا با سرعت مناسب حرکت کنند. حتی برف‌پاک‌کن درست باشد تا در زمان باران جلو دید راننده گرفته نشود. هر کدام از این موارد و بسیاری از موارد دیگر اگر درست کار نکند، حرکت اتومبیل مختل خواهد شد. بنابراین باید عوامل بسیاری کنار هم به درستی قرار بگیرند تا نتیجه مطلوبی حاصل شود.

در کشاورزی نیز همین است. باید عوامل مختلفی مدیریت آبیاری، مدیریت آفات و بیماری‌ها، مدیریت صحیح تغذیه و … به درستی در کنار هم رعایت شوند تا عملکرد مطلوب و قابل تحسینی حاصل شود. در طول این مسیر کارشناسان دلسوز دایان در واحد علمی و آموزشی همراه و خدمت‌گزار شما هستند.

 

این مطلب توسط تیم تحقیقاتی دایان تألیف شده است.استفاده از مطالب برای نشر علم و آگاهی با ذکر منبع  و درج لینک مانعی ندارد.

 

سوالات متداول کشاورزان در ارتباط با آبیاری سیب، گلابی و به در زمستان

سیب، گلابی و به را در زمستان آبیاری کنیم یا نه؟

  • بله. با توجه به شرایط منطقه و خاک، آبیاری تا قبل از بیدار شدن درختان سیب، گلابی و به انجام شود اما با فواصل بیش‌تر.

آبیاری سیب، گلابی و به در زمستان چند بار انجام شود؟

  • بسته به میزان بارندگی متفاوت خواهد بود ولی در صورت عدم بارندگی مناسب هر ۲۰ تا ۳۰ روز یکبار انجام شود. اگر پس از بارندگی‌های زمستان رطوبت خاک در منطقه ریشه بالا بود، نیازی به آبیاری نیست.

یخاب زمستانه سیب، گلابی و به مهم است؟

  • باغداران محترم توجه داشته باشید که اگر میزان آب باغ شما به اندازه کافی است و مشکل کم آبی ندارید، یخ آب زمستانه در صورت کاهش دما به زیر صفر مناسب خواهد بود. ولی اگر مشکل کمبود آب در منطقه شما وجود دارد، یخ آب ضرورتی ندارد.

بعد از برداشت میوه باید آبیاری سیب ، گلابی و به انجام شود؟

  • بله. به دلیل تکمیل رشد جوانه‌های سال بعد و رشد نسبی ریشه باید بعد از برداشت آبیاری انجام شود.
این آموزش را دوست داشتید؟
7
2
به اشتراک بگذارید!
				
					www.agrodayan.com/?p=9896
				
			
به اشتراک بگذارید!
				
					www.agrodayan.com/?p=9896
				
			
برنامه کوددهی باغ و مزرعه

مدت زمان نگارش برنامه: 3 تا 5 روز

بخش نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت برنامه کوددهی اختصاصی