با توجه به اقلیم غالب کشور و محدودیت منابع آبی و سطح زیر کشت بالای گندم و جو چه روش آبیاری را پیشنهاد می کنید؟

استفاده از روش آبیاری نمی تواند یک نسخه کلی برای مزارع گندم و جو تمام کشور باشد. در هر منطقه با توجه به هدف تولید و اقلیم منطقه می توان سیستم آبیاری را تعریف کرد. اگر در مزرعه گندم و جو، بذر مادری تولید می شود باید شرایط و پتانسیل تولید را افزایش داد. همچنین، اگر مزرعه در منطقه ای است که دارای ظرفیت تولید اقلیمی زیاد است، باید از سیستم آبیاری قطره ای استفاده شود تا بتوان به حداکثر پتانسیل تولید دست پیدا کرد. در مناطقی که ظرفیت تولید کمتری دارد، بهتر است از سیستم های آبیاری ارزان تر استفاده شود.

نگارش و تالیف: تیم تحقیق و توسعه دایان (شرکت دانش بنیان خوشه پروران زیست فناور). نشر این مطلب با ذکر منبع بلامانع است.

این آموزش را دوست داشتید؟
4
0
به اشتراک بگذارید!
				
					www.agrodayan.com/?p=21917
				
			
به اشتراک بگذارید!
				
					www.agrodayan.com/?p=21917
				
			
برنامه کوددهی باغ و مزرعه

مدت زمان نگارش برنامه: 3 تا 5 روز

بخش نظرات

16 پاسخ

  1. سلام صبح بخیر
    در کاشت گندم و جو اهمیت رعایت تاریخ کاشت است بهتر ین زمان کاشت همان بهتر ین زمان آبیاری است در این زمان محدود باید سرعت آبیاری را بالا برد حالا با هر روشی که امکان پذیر است با در نظر داشتن این موضوع که از قدیم گفتن گندم باید خاک آب سنگین و آرام بخورد .آب هم کم داریم به نظر من شاید آبیاری بارانی روش بهتر ی باشد

    1. با سلام و سپاس از اینکه تجربه تان را با ما به اشتراک گذاشتید.
      در صفحه آموزشی گندم و جو و بخش پرسش و پاسخ، در مورد تاریخ کاشت و آبیاری و دیگر مسائل مدیریت مزرعه گندم و جو با کشاورزان عزیز در ارتباط هستیم.
      https://www.agrodayan.com/content/wheatbarley/

  2. بنده یک کشاورز دیم کار هستم میرم جهاد میگم بنده الان به کود اوره برای گندم ام لازم دارم بیست روز دیگه یا یکماه دیگه بدردم نمیخوره، شما که مسئول هستید باید یک سازوکار داشته باشید که حداکثر تا این تاریخ کود به دستش برسه والا نوش دارو بعداز مرگ سهراب به چه درد میخوره میگه دست ما نیست میگم شما باید بدونید گندم تا یه حدی که شد دیگه نه تراکتور میتونه کود پاشی کنه و نه کشاورز بدردش میخوره که کود بده هر چیزی به موقع اش درسته میگه تو که کشاورزی میکنی خودت برو کودت را تهیه کن به امید جهاد و دولت نباید باشی،وقتی خودم میخوام کودم را خداتمن در بازار آزاد بخرم پس باید بتونم گندم ام را هم خدا تمن صادر کنم و دولت جلوی صادراتم را هم باز بزاره.
    هر منطقه تا یک وقت بخصوصی میشه کود داد اون منطقه هم باید مسئول درستی داشته باشه که در این یکماه کود تمام کشاورزان را تحویل دهد.

  3. دولت عملا کمک نکرده یعنی علمشو نداره فقط روی کاغذ بلده کشاورز خودش کوهی از تجربه است ولی مافیا نمیزارن کشاورز جون بگیره

    1. با سلام و احترام
      در بخش کشاورزی خلاهای بسیاری وجود دارد که باید با همراهی بخش خصوصی رفع شود. هر چند برخی شرکت ها در بخش خصوصی نیز عملکرد چندان مطلوبی ندارند اما اگر کشاورزان عزیز به شرکت های خصوصی که هدفشان ارتقاء کشاورزی کشور و کمک به کشاورزان است، اعتماد کنند، قطعا شاهد پیشرفت های زیادی در کشاورزی خواهیم بود.

  4. دولت را کلا نادیده بگیرید دوستان وخودتون با وجود تمام مشکلات تلاش کنید اموررا به بهترین نحو پیش ببرید

  5. همانند شهرستان اندیمشک زمینهای مرغوب کشاورزی را به شرکت دولتی تبدیل کنید دیگه از شر کشاورزا راحت بشید

  6. ببینید دوستان یک نکته کلی میگم.در همه اتفاقات زندگی همیشه به یاد داشته باشید که بحث حمایت دولت و دیگران را کنار بگذارید.یعنی من به این نتیجه رسیدم که آدم باید خودش مشکلات خودش را حل کنه و امید حمایت از کسی را نداشته باشه.در این مورد آبیاری قطره ای هم که خودم درگیر بودم اگه براتون واقعا مهمه و اگه برای وقت خودتون ارزش می گذارید و اگه دلتون برای اون آب با ارزش که در سیستم غرق آبی هدر می ره میسوزه ، حتما از سایر هزینه های زندگی تون کم می کنید و به هدفتون می رسید.

  7. اگه دولت حمایت مالی بکندیالوازمات آبیاری قطره ای رودراختیارکشاورزقراربده قطعاآبیاری قطره ای هرچندهزینه بالایی داره ولی قابل قبول بوده وسطح زیرکشت راافزلیش میدهدوباعث افزایش تناژدرهکتارمیگرددواگه یک تن درهکتاراضافه برداشت بشه هزینه لوازم آبیاری قطره ای درمیادفقط به شرطی که بانک کشاورزی ودولت حمایت بنماید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت برنامه کوددهی اختصاصی