راهکار کلیدی برای افزایش عملکرد گندم

برنامه‌های کودی اختصاصی اگرویار براساس چهار اصل تغذیه گیاهی یعنی منبع مناسب کود، زمان مناسب مصرف، مقدار صحیح و شیوه صحیح مصرف کودها تنظیم می‌شوند. 

آبیاری زعفران در زمستان https://santesafran.fr/en/visit-the-saffron-farm/

آبیاری زعفران در زمستان و چند توصیه کودی

همه کشاورزان زعفران کار می‌دانند که اگر بعد از برداشت گل زعفران تا فصل آینده تغذیه و آبیاری درست و بموقعی نداشته باشند، محصول یا عملکردشان کم می‌شود. در این بین، آبیاری زعفران در زمستان و کوددهی با برنامه نقش بسیار مهمی در بهبود شرایط سال آینده دارد و هر چه به این مورد توجه بیش‌تری داشته باشید، شرایط مزرعه زعفران شما بهتر خواهد بود.

نه تنها برای زعفران بلکه برای تمام مزارع، فرقی ندارد که چه محصولی دارید، شرایط به دلیل تغییرات اقلیمی از سالی به سال دیگر سخت‌تر می‌شود بخصوص در بحث آبیاری و تغذیه که کوچکترین بی‌توجهی نه تنها شرایط بنه‌های زعفران را به خطر می‌اندازد بلکه در بسیاری موارد احتمال رشد گل‌ها در زمان کلیدی هم بسیار کم خواهد بود.

چند گام برای آبیاری زعفران در زمستان

در مزرعه زعفران برای رشد مطلوب بنه‌ها، باید رطوبت به کفایت باشد و اگر بارندگی به حدی باشد که به عمق ۳۰ سانتیمتری رطوبت کافی برسد، یعنی رطوبت تامین شده است. اما نکته این است که اگر تا ۳۰ سانتیمتری عمق خاک هم رطوبت در خاک بود باز هم نیاز است برای رسیدنِ تغذیه کافی به بنه‌ها، آبیاری‌های سبکی انجام شود تا عناصر لازم به بنه‌ها برسد و نیاز تامین شود.

بنه های دختری زعفران

در صورتیکه پس از برداشت گل، بارندگی در منطقه نبود، قطعا باید آبیاری زعفران در زمستان انجام شود. توجه کنید که بعد از برداشت گل زعفران، حتما یکماه بعد آن آبیاری انجام شود و در واقع در دی ماه باید آبیاری سوم انجام شود. مرحله سوم آبیاری از نظر رشد بنه یعنی زمانیکه بنه زعفران از سایز یک فندق بزرگتر شده است و مرحله‌ای است که رشد پیاز یا بنه دختری بسیار زیاد شده و بنه مادری در مراحل نهایی رشدی است و تقریبا تخریب شده است. به همین علت، مرحله سوم و چهارم آبیاری زعفران مرحله‌ای است که پیاز در حال درشت شدن است. آبیاری چهارم زعفران نیز بطور معمول در اسفندماه است و آبیاری پنجم که به زردآب معروف است، تقریبا در اواسط تا اواخر فروردین بسته به منطقه انجام می‌شود.

برای آشنایی بیش تر با زعفران مطلب آموزشی مراحل رشد زعفران را مطالعه کنید.

یک نکته مهم دیگر این است که آبیاری زردآب زمانی است که تقریبا یک سوم یا یک چهارم انتهای برگ‌های زعفران زرد شده باشد و به همین دلیل به آن زردآب می‌گویند و شدیدا هم مهم است چون رطوبت اطراف پیاز یا بنه زعفران را تامین می‌کند و این رطوبت اگر تامین شود، کمک می‌کند که تغذیه مناسبی برای رشد بنه‌ها فراهم شود. در صورتیکه زمین زعفران شما خشک باشد، بنه شرایط مناسبی برای رشد نخواهد داشت و فشردگی خاک اجازه نمی‌دهد که بنه درشت شود، ولی اگر رطوبت کافی در خاک باشد، قطعا خاک نرم‌تر شده و بنه‌ها براحتی درشت می‌شوند.

توصیه کودی در زمان آبیاری زعفران در زمستان

همانطور که اشاره شد آبیاری زعفران در زمستان یعنی آبیاری مرحله سوم و چهارم که به دلیل رسیدن به زمان رشدی بنه مادری و یا تخریب آن، باید به فکر بهبود رشد بنه‌های دختری باشید. قطعا در چنین زمانی بنه در حال درشت شدن است و باید از نظر تغذیه زعفران به سمت مصرف کودهای پتاسیمی و اسید آمینه‌ای بروید.

برای اطلاعات بیش تر برای تغذیه زعفران، پیشنهاد می کنیم پادکست رادیو دایان در مورد درشت شدن پیاز زعفران را بشنوید.

عنصر پتاسیم به دلیل نقش کلیدی که در انتقال مواد دارد، بایستی در برنامه غذایی قرار گیرد. پتاسیم هم باعث انتقال مواد از برگ‌های زعفران به بنه و هم از بنه مادری به سمت بنه‌های دختری می‌شود. عموما پتاسیم وارد بنه دختری شده و در سلول‌های بنه دختری تجمع می کند و باعث می‌شود آب بیش‌تری بسمت بنه کشیده شود و مواد بیش‌تری هم در بنه دختری ذخیره شود. هر چه بنه دختری با رعایت اصولی کودها درشت‌تر شود، امکان گلدهی بیش‌تری را فراهم می‌کنید.

از طرفی در بنه زعفران بحث گل‌انگیزی در اول تابستان را نیز دارید که نیازمند اسیدآمینه ها در کشت زعفران است و هر چه اسیدآمینه‌ها بیش‌تر در اختیار گیاه باشند، قطعا گل‌انگیزی هم بیش‌تر شده و در مهر و آبان ماه هر بنه زعفران می‌تواند چند گل داشته باشد. پس در این مرحله اگر اسیدآمینه‌ها به کفایت در بنه ذخیره شوند، می‌توانند گیاه را به گل‌انگیزی بیش‌تر تحریک کند.  

به محلول پاشی زعفران دقت کنید!

برای بحث محلول پاشی در زعفران باید بگوییم که محلول‌پاشی یک روش مصرف کود است و در شرایطی که می‌خواهید جذب عناصر غذایی از طریق برگ‌ها صورت بگیرد و در واقع جذب ریشه‌ای کم‌تر شده است، باید از روش محلول‌پاشی کودی استفاده کنید. در ادامه چند نکته پراهمیت در ارتباط با محلول پاشی های زعفران را مطالعه می‌کنید.

  • برای زعفران اول اسفند و اول فروردین ماه باید محلول‌پاشی را انجام دهید. اول اسفند برگ‌ها هنوز سبز هستند و کودهای دارای عناصر ریزمغذی و کلسیم و روی را می توانید طبق برنامه‌ریزی محلول‌پاشی کنید. اهمیت این محلول پاشی‌ها از این جهت است که می‌تواند به افزایش فتوسنتز برگ‌ها کمک کند و محتوای برگ‌ها افزایش می‌یابد که در مسیر انتقال محتوای برگ به سمت بنه مفید است. هر چه محتوای برگ‌ها از نظر مواد فتوسنتزی بیش‌تر باشد، می‌تواند به انتقال بهتر مواد بسمت بنه‌ها کمک کند.
  • محلول پاشی کلیدی در اول فروردین ماه نیز کود سیلیکات پتاسیم است که به انتقال مواد کمک می‌کند تا مواد غذایی از برگ‌ها با سرعت بیش‌تری به بنه انتقال یابند.    

برای اطلاعات بیش تر در مورد زعفران می توانید به صفحه پرسش و پاسخ زعفران مراجعه کنید.

مطلب آموزشی آبیاری زعفران در زمستان به پایان رسید. تیم دایان از دریافت سوالات، نظرات و پیشنهادات شما کشاورزان عزیز استقبال می‌کند.

این آموزش را دوست داشتید؟
52
2
به اشتراک بگذارید!
				
					www.agrodayan.com/?p=25159
				
			
به اشتراک بگذارید!
				
					www.agrodayan.com/?p=25159
				
			
برنامه کوددهی باغ و مزرعه

مدت زمان نگارش برنامه: 3 تا 5 روز

دریافت برنامه کوددهی اختصاصی