ضرورت فروت ست پسته: نحوه اجرا و زمان‌های کلیدی

فروت ست پسته

3 دقیقه از زمان ارزشمندتان را به مطالعه این مقاله اختصاص دهید!

چندین سال است که عبارت فروت ست در میان کشاورزان و کارشناسان مورد توجه قرار گرفته، از این نظر که رسیدن به عملکرد و سود اقتصادی بشدت وابسته به فروت ست باکیفیت است، حال در پسته و یا در سایر باغات میوه در هر صورت فروت ست بسیار مهم بوده و خواهد بود.

برای باغات پسته نیز پسته‌کاران باید پس از برداشت، در زمان تورم جوانه‌ها و پس از تشکیل میوه به فروت ست پسته توجه کنند تا هر ساله نتیجه خوبی از باغ بگیرند و اگر به این مسئله توجه نکنند هر ساله با مشکلاتی مانند سال‌آوری و ریزش جوانه‌ها روبرو خواهند بود.  

فروت ست پسته چه ضرورتی دارد؟

ضرورت فروت ست پسته

فروت ست یعنی تنظیم میوه و یا بستن میوه که در درختان پسته شدیدا ضروری است. زمانیکه کشاورز عزیز در زمان‌های کلیدی به فروت ست پسته توجه کند، قطعا تولید بهتر و عملکرد بالاتری نیز خواهد داشت. دقت داشته باشید که با اجرای فروت ست به اهدافی که در ادامه ذکر می‌شود، دست پیدا می‌کنید:

  • کاهش سال‌آوری درختان پسته
  • کاهش ریزش جوانه‌ (پوند) در سال جاری
  • تولید خوشه اولیه با کیفیت
  • کاهش ریزش پسته
  • کاهش ریز و درشتی پسته

اجرا فروت ست پسته در چه زمان‌هایی است؟

در 3 زمان فروت ست پسته اجرا می‌شود، اما سهم هر مرحله متفاوت است و پیشنهاد می‌کنیم که هیچ مرحله‌ای را دست کم نگیرید.

فروت ست پسته بعد از برداشت

پس از برداشت محصول پسته، درخت نیاز به تقویت دارد زیرا تا قبل از برداشت محصول، تمام ذخایر و عناصر بسمت مغز پسته می‌رود، ولی بعد از برداشت نیاز است تا برای تقویت جوانه‌های زایشی که مهم ترین اندام برای تولید میوه هستند را جدی بگیرید.

پسته کاران عزیز دقت کنید که 50 درصد سهم فروت ست پسته مربوط به بعد از برداشت محصول است و بایستی قبل از ریزش برگ‌ها، حتما تقویت جوانه‌ها برای سال آینده انجام شود. با محلول پاشی کودهای مورد نیاز به درخت کمک خواهید کرد تا مواد غذایی بیشتری را در جوانه‌ها ذخیره کند.

نکته
هر چه از زمان برداشت پسته بگذرد توانایی برگ‌ها برای فعالیت و جذب عناصر کمتر خواهد شد، بنابراین سعی کنید فروت ست پسته بعد از برداشت، به تأخیر نیفتد و تا برگ هنوز سبزینگی مناسبی دارد، فروت ست را انجام دهید.

فروت ست در زمان تورم جوانه‌های پسته

در نوبت دومِ یعنی در زمان تورم جوانه‌ها، 20 درصد از سهم فروت ست پسته در این مرحله است. توجه کنید که در درختان پسته، رشد برگ‌ها در زمان تورم جوانه آغاز نشده، بنابراین تأثیر فروت ست در زمان تورم جوانه‌ها کمتر از فروت ست پسته بعد از برداشت است.

فروت ست در زمان ارزنی شدن پسته

نوبت سوم فروت ست پسته بعد از تشکیل میوه است که نتیجه آن افزایش ظرفیت بزرگ شدن میوه و جلوگیری از ریزش آن در طی فصل است. زمان اجرای این مرحله در زمان ارزنی شدن پسته و سهم آن نیز 30 درصد است.

چه توصیه های کودی برای فروت ست پسته مفید است؟

برای تقویت جوانه‌های بارده در درختان میوه، تمامی عناصر ماکرو و میکرو مهم هستند و تغذیه درختان با چند عنصر خاص منطقی نمی‌باشد. البته دقت کنید که بعضی از عناصر اهمیت بیشتری در فروت ست دارند ولی این نکته بدین معنی نیست که به مصرف سایر عناصر نیاز نخواهد بود.

نکته قابل توجه در این بخش این است که در تمام فصل رشد علاوه بر توصیه‌های کودی که برای فروت ست مدنظر است بایستی پسته کاران محترم برنامه کودی اصولی نیز برای سایر زمان‌ها مدنظر داشته باشند تا نتیجه مطلوبی حاصل شود.

کودهایی که برای فروت ست پسته پس از برداشت توصیه می‌شوند، شامل کودهایی است که دارای عناصر کلسیم، پتاسیم، نیتروژن، روی، بر و سایر ریزمغذی‌ها هستند که بطور معمول طی دو مرحله محلول پاشی می‌شود. نکته مهم این است که میزان مصرف کودها بسیار مهم است و اگر مقادیر مصرف کودها رعایت نشود، خسارات جبران ناپذیری از جمله ریزش جوانه‌های زایشی سال بعد رخ خواهد داد. به این مورد توجه داشته باشید که کودهایی که برای فروت ست در مراحل تورم جوانه و پس از تشکیل میوه‌ها پیشنهاد می‌شوند نیز مشابه فروت ست پس از برداشت است، اما مقادیر ممکن است بسته به شرایط متفاوت باشد.

مطلب آموزشی فروت ست پسته به مدیریت صحیح باغ پسته شما کمک شایانی می‌کند. در صورتی که در ارتباط با فروت ست پسته، سوال، نظر و یا تجربه‎‌ای دارید از بخش نظرات همین صفحه با سایر کشاورزان در میان بگذارید.

این آموزش را دوست داشتید؟
20
1

بخش نظرات

دیدگاهتان را در ارتباط با این مطلب آموزشی بنویسید!

0 نظر
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دریافت برنامه کوددهی اختصاصی